Flowers
 
 
 

Challenge: Nærmiljøet mitt

Denne challengen handler om natur og miljø. Utfordringen går ut på å holde naturen så ren og plastfri som mulig. Hva skal til for at flere går til skolen og bruker nærmiljøet? Hva er du opptatt av i nærmiljøet ditt? Hva skal vi gjøre for at vi lar bilen stå og bruke naturen mer? Er miljøet rundt skolen ryddig? Er trafikken trygg? Utforsk nærmiljøet ditt! (trafikksikkerhet og friluft)

I dette klasseoppdraget vil vi at dere skal gå for miljøet! Dere skal bli kjent med naturen rundt dere og lære om hvordan du kan ta vare på den. For å løse oppdraget kan dere gjøre alt fra å arrangere ryddeaksjon, gå en tur i skogen eller lage et slagord for miljøet.

Dere finner løsningsforslag til inspirasjon nederst på siden. Sjekk også ut aktivitetene til undervisningsopplegget for inspirasjon til morsomme ting dere kan gjennomføre i naturen.

Vi deler ut 5 000 kroner til tre vinnere av de ulike klasseoppdragene:

Husk å laste opp svaret på ''Min side'' innen 30 september. Vi anbefaler å ikke vente til siste uken med å gjennomføre og levere klasseoppdraget.

Denne challengen er aldersdifferensiert!

For 1.-3. trinn: Dra ut på natursafari der dere bor.

-Hva kan du finne der?

-Hvilke dyr bor der?

- Hvilke planter kan du finne?

- Hvorfor det er viktig å ta vare på naturen?

- Hva kan skje dersom miljøet blir ødelagt?

Oppgaven blir at dere skal dra på natursafari der dere bor og vise oss hva dere finner. Dere står fritt til å løse oppgaven hvordan dere selv ønsker. Husk å last opp bildet av løsningen på Min side så fort som mulig og helst før 25. september!

Under finner dere ulike løsningsforslag dere kan hente inspirasjon fra.

Løsningsforslag:

Naturkunst

Bruk planter, pinner, blader eller hva som helst dere finner ute i naturen for å lage naturkunst! Man kan for eksempel lage et kult dyr, en fin plante eller markere hvorfor naturen er så viktig!

Artsjakt i nærmiljøet

Bli kjent med artene i nærmiljøet. Det å gå på artsjakt er både gøy å lærerikt, og man kan finne mye kult man kanskje ikke viste at fantes i nærmiljøet.

Ryddeaksjon

Gjør noe bra for miljøet ved å rydde søppel der det trengs! Kanskje dere har en strand i nærheten som kunne trengt litt opprydning? Ta et fint klassebilde av at dere rydder søppel!

Søppelkunst

Plukk med dere søppel når dere går til skolen og bruk dette til å lage søppelkunst! Husk å kildesortere søppelet dette når du er ferdig.

Hva er deres viktigste miljøsak?

Diskuter sammen i klassen om hvilke miljøproblemer som er viktigs for dere, og hva vi kan gjøre for å løse dem. Eller så kan man lage et kult slagord som støtter deres miljøsak. Lag en tegning, maleri eller skriv det på en plakat.

Lukk
Laster inn