Flowers
 
 
 

Si ifra

Challenge SI IFRA - Send innspill til BARNAS KLIMAPANEL!!

Nå er det snart valg!

Selv om barn ikke har stemmerett, har de rett til å bli hørt. De som bestemmer, har plikt til å høre på hva barn tenker og mener om sin egen fremtid. Derfor handler Beintøft også om at deres stemme skal bli hørt! Det er viktig å ta gode valg. Og for å ta gode valg, må politikere vite hva dere mener. Det kan være enten skoleveien deres, klimaendringer, eller det dere er opptatt av.

En måte å bli hørt, er å sende innspill til Barnas klimapanel. Innspillene blir hvert år brukt til å lage Barnas klimarapport som forteller politikere hva barn og unge mener om klima og miljø. Denne rapporten må politikere lese og lytte til.

Derfor handler første uken i Beintøft handler om valg og klimaendringer. Derfor er vi veldig interesserte i å høre hva dere mener om klima og miljø.

- Hvilke klima og miljøsaker er dere opptatt av?

- Hva mener dere de voksne skal gjøre for å ta vare på klimaet?

- Hvordan kan vi jobbe for å bedre forhold i verden?

Derfor vil vi at dere skal vise oss deres klimakrav!

Dere står fritt til å løse oppgaven hvordan dere selv ønsker. Dere kan lage deres egen plakat som ser ut som på bilde under. Her er det bare fantasien som setter grenser. Under kan dere se ulike løsningsforslag.

Husk å last opp bildet av løsningen på challengen/oppdraget på Min side så fort som mulig og helst innen fredag!

Løsningsforslag:

Tegn et klimabudskap!

Gå sammen om å finne på et klimabudskap, og tegn det på plakaten eller noe annet! Dere kan også lage hvert deres klimabudskap også velge hvilket dere vil sende inn som svar på ukesoppdrag. Pynt plakaten for å få frem budskapet!

Lag et slagord for klimaet!

Lag et kult slagord for klima og miljø som får folk til å stemme riktig inn mot valget! Skriv ned slagordet på en plakat, banner eller lignende, også kan dere henge det opp et sted alle kan se det! Husk å gjøre det fint, slik at folk leser slagordet.

Lag et klimakrav!

Lag klimakrav dere mener politikerne burde oppfylle! Skriv det ned på en plakat eller lignende og pynt med tegninger eller andre ting for å skape større gjennomslagskraft - Ta bilde av det og lever inn sammen med klassen!

Lukk
Laster inn